Pripremni radovi za postavljanje kuće desetočlanoj porodici Predraga Stankovića iz sela Rasavaca kod Prijedora počeli su danas.

lavni pokretač svega je narodni poslanik i v.d direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac, zajedno sa kompanijama koje su se rado odazvale da pomognu u ovoj humanitarnoj akciji.

Kako je nedavno i obećano, Vrhovac je danas zajedno sa Stankovićima dočekao radnike čime je i ozvaničen početak pripremnih radova koji bi trebalo da budu završeni krajem ovog mjeseca. Nakon toga dolazi kompanija „Savoks“ iz Milića da postavi kuću od 143 kvadratna metra. Vrijednost kompletne donacije je preko 200.000 KM. S obzirom da do sada sve ide kako je i planirano, kuća bi trebalo da bude useljena do polovine avgusta, a prije početka nove školske godine.

Pripremni radovi na kući Predraga Stankovića
FOTO: IRBRS

Vrhovac je, kaže, srećan, jer sve teče onako kako su se i dogovorili, što za konačan cilj ima da porodica Stanković do jeseni useli u svoju kuću. Upravo on je inicijator ove humane akcije pomoću koje će ovaj bračni par i njihovo osmoro maloljetne djece prvu zimu prezimiti u svojoj kući.

– Veliko hvala svima koji su danas ovdje, hvala još jednom kompanijama „Savoks“ iz Milića, vlasniku Slaviši Lukiću, kao i vlasniku „MRD Inženjeringa“ iz Kotor Varoša Draganu Talijanu, koji su se bez razmišljanja odazvali i prihvatili moj prijedlog da ovoj složnoj porodici obezbijedimo uslove za pristojan život – kaže Vrhovac.

Predrag Stanković je bio presrećan kad je vidio radnike, koji rješavaju njegov veliki problem.

– Složni smo, razumijevanja i sloge u ovoj kući ima. Ali kuća je trošna i stara, nemamo ni kupatilo. Najmlađa djevojčica Ravijojla ima pet mjeseci, najstariji Marko će još malo biti punoljetan. Sredstava imamo samo za osnovni život, zato hvala gospodinu Vrhovcu i ovim dobrim ljudima što nam pomažu da dobijemo krov nad glavom – kaže Stanković.

Dodaje da ima još jednu želju, za koju bi volio da mu bude ispunjena. Nada se da će ovo čuti ili pročitati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i da će im upravo on doći na useljenje.

Izvor: Srpskainfo