Muzička produkcija Radio-Televizije Republike Srpske večeras je u Banjaluci promovisala prvo “USB” izdanje pod nazivom “Into the Blue” – gitariste i kompozitora Igora Paspalja.

Promocija je organizovana u Art dvorištu Banskog dvora.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Igor Paspalj je, prema ocijeni časopisa “Guitar World”, proglašen je za najboljeg gitaristu 2020. godine u kategoriji muzičara koji sviraju električnu gitaru.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

– “USB” izdanje znači da je definitivno došao kraj “CD” i “DVD” formatu. Na pltformama je novi trend u svijetu. Smislili smo novi nosač zvuka, jer “USB” je još uvijek prihvatljiv model. Ovaj način je na kraju i mnogo jeftini od rezanja na “CD” – rekao je Dejan Dejanović, rukovodilac Muzičke produkcije RTRS.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Ističu da su zadovoljni finalnim proizvodom.

– Na “USB” se nalazi 12 kompozicija, raznih stilova. Јa sam autor svih kompozicija, osim jedne. Skupio sam nekoliko kompozicija koje sam plasirao na Јutjub, gdje su ljudi izrazili želju da to i izdam – dodao je Paspalj.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Dejanović je istakao da je cilj RTRS-a da promoviše domaće muzičare, sa prostora Republike Srpske, BiH, ali i regiona.

– Ne morate biti kao Igor Paspalj, ali ako imate kvalitetan i zanimljiv materijal, pošaljite našim producentima i mi ćemo vam dati podršku – kaže Dejanović.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

U produkciji RTRS urađena su i dva spota za kompozicije Igora Paspalja.

Drugi spot možete takođe pogledati na našem Јutjub kanalu.

Autor: RTRS