Ovo što se dešava u BiH je kontinuirano političko sukobljavanje na pitanjima koje neko ko se bori za suverenu BiH ne bi trebalo da postavlja, jer zemlja u kojoj odlučuju stranci nije suverena, već je protektorat, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istakao da međunarodni intervencionizam naročito dolazi do izražaja kada treba spriječiti razvoj Republike Srpske.

– Čim Republika Srpska dođe u poziciju da se razvija ili da napravi iskorak u svom razvoju, istog trenutka se nađu međunarodne aktivnosti koje to sprečavaju – rekao je on.

Dodik je istakao da sinhronizovani napori Kristijana Šmita i međunarodne zajednice na sprečavanju razvoja Republike Srpske neće uspjeti.

– Njima je Republika Srpska smetnja. Ako ne mogu da je ukinu, idu do te mjere da je obesmisle, da se sama ugasi. Obesmišljavanje Republike Srpske je upravo na pitanju imovine, ali mi to nećemo dozvoliti. Vidite dokle su spremni da idu. Јednog dana pokušaće da spriječe svoje investitore da ovdje dolaze – rekao je Dodik danas u Banjaluci.

Kada je riječ o prijedlogu za rješavanje situacije u BiH, koji će se naći u Briselu, predsjednik Srpske rekao je da je svoj prijedlog poslao.

Autor: RTRS