Ponedjeljak, 24. jul, donosi sunčano i vruće vrijeme uz dnevne maksimume od 33 do 38, lokalno do 40 stepeni Celzijusovih.

Treba izdvojiti noć na utorak, 25. jul, koja će biti teška za spavanje s obzirom da nas uz lokalno pojačan jugo očekuje vrlo topla noć i temperature iznad 20 stepeni Celzijusovih u većem dijelu zemlje, prenosi sada.ba.

Vrlo topla noć na utorak će biti posebno izražena u sjevernijim dijelovima Bosne gdje će usljed fenskog efekta južnog vjetra temperature tokom noći ostati većinom na 24 do 30 stepeni Celzijusovih.

Iako se ranije spominjalo da će promjena vremena biti u srijedu, ona nam ipak stiže u utorak poslijepodne. Stići će sa sjeverozapada i donijeće postepeno padavine i osjetno zahlađenje. Ispred fronte, u sklopu predfrontalnih nestabilnosti očekuju se lokalno jača nevremena.

Više padavina od noći na srijedu, 26. jul, i tokom srijede, kada će ih biti u većem dijelu zemlje. U srijedu osjetno hladnije, u Bosni pad temperature za 15-20 stepeni Celzijusovih u odnosu na ove u ponedjeljak, dok će na jugu, u Hercegovini, biti nešto blaže zahlađenje.

Izvor: sada.ba