U okviru “Prijedorskog ljeta”, krajem prošle sedmice održana je dvodnevna etno-izložba „Zlatne ruke Potkozarja“ na kojoj su izabrana tri najljepše uređena štanda. Zbog loših vremenskih prilika, nagrade su, umjesto na Malom gradskom trgu gdje je održana manifestacija, uručene naknadno, na današnjoj svečanosti u Gradskoj upravi Prijedor. I ove godine, posjetioci „Zlatnih ruku“ odlučili su da je najljepši štand imao KUD „Brojanica“. Tajna uspjeha leži u zajedništvu, poručuju iz ovog društva. Novčanu nagradu od 150 KM poklonili su članici kojoj je muž teško bolestan.

“Sve se dogovaramo zajednički na našim sastancima. Ja sam kao neki koordinator, a u stvari o svemu odlučujemo, radimo i djelujemo zajedno. Glavna misija naše sekcije je možda taj humanitarni rad. To je ono što nas pokreće i ispunjava, da učinimo dobro djelo u ova teška vremena za nekoga u našoj blizini, kome je teško, ko je bolestan i nemoćan”, rekla je Svjetlana Marić iz Sekcije žena KUD-a „Brojanica“.

Po ocjeni posjetilaca, nakon KUD-a “Brojanica“, najljepši je bio štand Stoje Zrnić iz Bistrice i Stefana Lazića iz Verića, a trećeplasirani je štand Udruženja „Neven“. U Gradskoj upravi kažu da su i ovogodišnje „Zlatne ruke“ ispunile očekivanja.

“Moram da izrazim veliko zadovoljstvo kada je u pitanju ova etno-manifestacija, koja ima za cilj očuvanje tradicije i starih vrijednosti. Kao što smo mogli da vidimo po učesnicima, svi se oni trude da to očuvaju na pravi način i prenesu na mlađe naraštaje, što je veoma važno”, rekao je Aleksandar Milješić, v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Na 16. etno-manifestaciji „Zlatne ruke Potkozarja“ učestvovalo je 27 izlagača.

Izvor: kozarski