Memorijalni art festival „ŠA Fest“ u Prijedoru počinje u srijedu, 26. jula, stend-ap nastupom Dragana Marinkovića Mace, koji bi trebalo da bude održan u Ljetnoj bašti sa početkom u 21.00 čas, uz slobodan ulaz do popune kapaciteta.

U slučaju da najavljene vremenske nepogode onemoguće da nastup bude održan u Ljetnoj bašti, Dragan Marinković Maca nastupiće isti dan u Pozorištu Prijedor, sa početkom u 20.00 časova, uz takođe besplatan ulaz, do popune kapaciteta.

Drugog dana Festivala, u četvrtak 27. jula, u Ljetnoj bašti Jugoslovensko dramsko pozorište odigraće predstavu „Audijencija“ u režiji Milana Neškovića, sa Miodragom Radonjićem i Nikolom Rakočevićem u glavnim ulogama. Predstava počinje u 21.00 čas i ulaz je slobodan do popune kapaciteta. U slučaju vremenskih nepogoda, predstava će biti odigrana u četvrtak 27. jula, u Pozorištu Prijedor sa početkom u 20.00 časova, uz takođe slobodan ulaz.

„ŠA kids“ sa „Haos animatorima“, edukativno-zabavni program namijenjen mališanima, biće održan na Malom gradskom trgu u srijedu i četvrtak sa početkom u 19.30 časova. U slučaju kiše program će biti otkazan.

Generalni pokrovitelj “ŠA Festa” je Kabinet predsjednika Republike Srpske, a pokrovitelj Grad Prijedor.

“ŠA Fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od Festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad, navodi se u saopštenju za medije.

Izvor: kozarski