Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac smatra da su važni održani sastanci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Hrvatske Zoranom Milanovićem, koji šalje jasnu poruku mira i stabilnosti u regionu.

– Sve ono što priča sarajevska čaršija i što zastupaju neki predstavnici međunarodne zajednice, političari iz FBiH i Republike Srpske, govori da neće doći ni do kakve destabilizacije, već naprotiv o porukama stabilizacije cijelog regiona – rekao je Banjac Srni.

Banjac je istakao da ovi sastanci govore i o tome da Dodik, za razliku od onoga što priča opozicija, ima izuzetno dobre i mudre političke poteze, ne samo sa predsjednicima Srbije i Hrvatske, već i sa ostalim političarima iz regiona, pogotovo sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

– To pokazuje poziciju Republike Srpske i da Srpska, bez obzira ko šta mislio, uz predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i ostale političare, ima prijatelje u svijetu – istakao je Banjac.

Banjac je zaključio da su netačne tvrdnje opozicije da je Srpska uvedena u haos, već je Srpska uvedena u jednu borbu za očuvanje svoje imovine, teritorijalnog integriteta i nadležnosti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se juče na Hvaru sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, a potom prisustvovao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pokaznom gađanju pripadnika Vojske Srbije na vojnom poligonu Pasuljanske livade.

Izvor: SRNA/ATV