Gradonačelnik Slobodan Javor danas je sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH Vicom Zeljkovićem boravio u posjeti upravi i igračima Fudbalskog kluba “Kozara” iz Donjih Orlovaca gdje su njihovim članovima na početku nove sezone uručili trenerke, dresove i lopte.

Zeljković je naveo da je u pitanju radna posjeta Prijedoru i da se za ovaj klub mora imati poseban osjećaj zbog gubitaka u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i da će Fudbalski savez nastaviti da pomaže sve klubove u Srpskoj.

“Poslije ovoga imamo sastanak o `Rudaru`. Moramo da vidimo kako najveći klub iz ove regije podići na viši nivo. Ima dosta infrastrukturnih planova oko stadiona, šta sve treba da se radi, a u Omarskoj imamo projekat izgradnje vještačkog terena”, rekao je Zeljković.
On je ocijenio da nije lako, da nedostaje sredstava, da se Fudbalski savez inansira samostalno , ali da pokušava djelovati u svim sredinama, ligama i klubovima.
“Olakšan nam je rad ovdje u prijedorskoj regiji jer gradonačelnik ima sluha i ovo je jedan od primjera gdje je sa nama prisutan i pomaže sve klubove. Ja mu se na tome zahvaljujem i nadam se da ćemo i u narednom periodu imati dobru saradnju”, dodao je Zeljković.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je da će grad dodatno finansijski podržati ovaj klub kako bi mogli da sezonu završe uspješno.
“To su divni ljudi, rade isključivo za sport, za lokalnu zajednicu, za svoju mjesnu zajednicu, okupljeni oko sporta i svog kluba. Pozvaćemo ljude da promovišemo ovo što su napravili odličan rezultat u prethodnoj sezoni da svi zajedno podignemo na viši nivo i da, naravno, grad stane iza njih i podrži ih finansijski”, izjavio je Javor.
On je podsjetio da Prijedor ima 17 fudbalskih klubova i dva ženska, što je znak da se radi na promociji sporta.
“FK `Kozara` ima tešku istoriju i veliko stradanje i imamo memorijalni turnir da se gaji uspomena na ljude koji su dali život za Republiku Srpsku i veliki doprinos ovom klubu”; dodao je Javor.
Predsjednik Kluba Nikola Radić izjavio je da ako je jedan klub poželio idealnu posjetu ona bi treba da bude upravo u ovakvom sastavu.
On je podsjetio da je klub osnovan 1975. godine, da je prošle godine ušao u treću regionalnu ligu zapad, da ima 50 članova gdje svi od igrača preko trenera do uprave sve što rade, rade volonterski.
“U Odbrambeno-otadžbinskom ratu stradalo je naših 11 fudbalera. Mi upravo na krilima tog motiva želimo da klub traje i postoji i da ti momci ne budu zaboravljeni”, poručio je Radić.

Izvor. prijedorgrad