U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje sa grmljavinom.

Ujutru i prijepodne biće pretežno oblačno, nestabilno i promjenljivo vrijeme uz kišu ponegdje na sjeveru i jugu, a na istoku sunčano.

Od sredine dana sa sjeverozapada će doći do naoblačenja koje će tokom popodneva donijeti jaču kišu i pljuskove sa grmljavinom koji će se postepeno premiještati ka jugu i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren u sjevernim područjima sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 8 časova: Bjelašnica osam Čemerno 11, Gacko 13, Mrakovica, Kalinovik, Ribnik, Han Pijesak, Sokolac, Šipovo 14, Mrkonjić Grad, Foča, Bihać, Bugojno 15, Rudo, Srebrenica, Trebinje 16, Novi Grad, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg 17, Banjaluka, Tuzla, Zenica 18, Višegrad, Doboj, Mostar, Neum 19, Bijeljina 20 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo