Teško je i zamisliti većeg političkog lešinara i neznalicu od Milana Miličevića, lidera SDS-a, koji u nemogućnosti da se bilo kako nametne i bude primijećen, sada besramno pokušava optužiti SNSD i za činjenicu da određeni poslodavci svojim radnicima ne uplaćuju doprinose, rekao je potparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Koliko daleko je spreman ići najbolje pokazuje činjenica da Miličević, aludirajući da je neko ukrao ili zloupotrijebio, pita gdje je završio novac koji poslodavci nisu ni uplatili. Dakle, on navodno pita, a u stvari optužuje SNSD da je ukrao novac koji i ne postoji – napisao je Kovačević na društvenim mrežama.

Kako on ističe, a ono što je bitno jeste da javnost zna da država Republika Srpska ima čak 14 osnova za posebne socijalne kategorije za koje bez uplate doprinosa omogućava puni obim zdravstvene zaštite.

– Radnici u Republici Srpskoj pošteno zarađuju svoje plate, uključujući i doprinose za zdravstveno osiguranje i odgovornost što radnicima ne uplaćuju ono što su zaradili je isključivo na poslodavcima – zaključio je Kovačević.

Podsjećamo, Miličević je na društvenim mrežama napisao da se najmanje 46.000 radnika iz Republike Srpske u ovom trenutku ne mogu liječiti, iako su pošteno zaradili svoje bruto plate.

– Gdje i kome je otišao novac za njihovo zdravstveno osiguranje?! Ovo je još jedno od dostignuća korumpirane vlasti SNSD-a! Da li će neko za ovo odgovarati? – napisao je Miličević.

Izvor: ATV