Manifestacija ” Potkozarje fest 2023″ koja je održana na malom gradskom trgu u Prijedoru okupila je preko dvadeset izlagača.

Riječ je o promotivno – prodajnoj manifestaciji koja podrazumijeva izlaganje domaćih proizvoda komitenata “Potkozarske kuće” i registrovanih “kuća” za plasman i prodaju tipičnih lokalnih proizvoda sa područja lokalne samouprave ili regije iz koje dolaze (Lijevče kuća, Krajiška kuća, Herceg kuća).
Organizatori manifestacije su bili grad Prijedor i Turistička organizacija grada.
Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Dijana Aramanda je istakla da je riječ o promociji autohtonih domaćih proizvoda.
” Ovo je ujedno i podrška rastu i razvoju lokalnih ekonomija kao i lokalnim malim preduzetnicima”, rekla je Aramanda.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić izjavio je novinarima da je ” Potkoazrska kuća” koja je otvorena u maju ove godine, pokazala svoje prve rezultate i da je okupila veliki broj proizvođača i privrednika.
” Zainteresovanost za ovakav vid predstavljanja i prodaje svojih proizvoda iz domaće radinosti je sve veća , a grad koji je do sada podržavao male proizvođače , nastaviće to da radi i dalje i da podsticajima podržava mala i srednja preduzeća koja bi kasnije ušla u ` Potkozarsku kuću`”, rekao je Rosić.
U okviru jednodnevne manifestacije “Potkozarje fest 2023” pored promocije i prodaje domaćih proizvoda regije Potkozarja organizovano je i takmičenje za izlagače i nagradna tombola za posjetioce čiji su sponzori bili izlagači.