ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО, 22. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је свечаном уручењу кључева станова за 23 породице расељених лица и повратника са подручја те општине.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su današnjoj dodjelom ključeva u Istočnom Novom Sarajevu izbjegli ljudi, koji su godinama čekali krov nad glavom, konačno riješili pitanje smještaja.

Dodik je napomenuo da su danas podijeljena 23 ključa za stanove, a prije nekoliko dana u zgradi u susjedstvu 15 ključeva, pojasnivši da je dio programa predviđa još 196 stanova širom Reublike Srpske.

– Umorni od čekanja ne mogu ni da se vesele, ali vidimo zadovoljstvo u činjenici da su konačno riješili stambeno pitanje – rekao je Dodik.

On je naveo da se naredne godine kreće sa novim programom od 600 stanova, navodeći da se naknadno pojavljuju ljidi i da se program mora širiti.

Dodik je svima poželio sreću i zahvalio onima koji su učestvovali u gradnji, navodeći da danas ništa nije lako napraviti, ali da Srpska pokazuje da to umije da uradi i sa eventualno malim zakašnjenjem.

Svečenom uručenju ključeva prisustvovala je i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Višeporodični objekat izgrađen je u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja posredstvom osiguranja javnih stambenih rješenja, a ukupna vrijednost radova iznosi 1,8 miliona KM sa opremanjem.

Autor: SRNA/Srpskainfo