Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravka Karlica osudila je zabranu održavanja mirnog skupa “Srpska pred sudom” u Sarajevu u znak podrške institucijama Republike Srpske, predsjedniku Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću.
“Zar ovoliko godina poslije rata mora ovako, zar moraju tenzije, zar je toliko teško dozvoliti da srpska strana izrazi mišljenje i stav?”, upitala je Karlica.

Ona je poručila da se ne može stalno međunarodna zajednica petljati u unutrašnja pitanja.

“Neka nas puste da živimo i radimo. Oni su ovo i zakuvali, na kraju krajeva. Dosta nam je svađe i prepiranja”, rekla je Karlica Srni.

Ona je istakla da za prve žrtve Odbrambeno-otadžbinskog rata u Prijedoru, koje su bili Srbi, niko nije odgovarao, a da za muslimanske jeste.

“Ni mi nismo zadovoljni u ovom gradu zbog bijelih traka koje nisu bile, pa ne reagujemo i ne pravimo problem i kad ima osnova. Žao mi je što se sve ovo dešava i uvijek tvrdim da obični ljudi mogu zajedno, a da političari i oni na vlasti treba da se vode time”, poručila je Karlica.

Nakon zabrane skupa pred Tužilaštvom BiH u Sarajevu, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović pozvao je Srbe da sutra dođu na linije razgraničenja sa FBiH u svojim opštinama i gradovima i obustave saobraćaj na 30 minuta.

Izvor: SRNA/kozarski