Dvije osobe poginule su, a tri se vode kao nestale nakon obilnih padavina koje su izazvale velike poplave u centralnoj Španiji u nedelju i rano jutros.

Tokom cijelog dana društvenim mrežama se šire dramatični snimci iz cijele Španije, a jedan od najuznemirujućih je upravo iz metroa u Madridu.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži Tviter, putnici jednog podzemnog voza zabilježili su jezivi prizor, naime kroz prozor su vidjeli kako kiša doslovno lije, a niz vrata se sliva voda i velikom brzinom ulazi u vagon.

S obzirom na to da je kiša sve više i jače padala, a vagon se punio vodom, uspaničeni putnici pobjegli su na drugi kraj metroa.

– Na trenutak mi je prošlo kroz glavu da ću morati da počnem da ronim – navodi se u opisu videa.

Na pojedinim snimcima vide se poplavljene ulice, i vodena bujica koja nosi sve pred sobom. Na ulicama su mogli da se vide dijelovi namještaja kako plutaju, cijele konstrukcije su se rušile, plutali su kontejneri i automobili, prenosi Blic.

Podsjetimo, iznenadni pljuskovi pretvorili su ulice u rijeke blata u područjima Madrida, Kastilje-La Manči, Katalonije i Valensije.

U mnogim oblastima padao je grad, prenosi Rojters.

Poginule dvije osobe

Dvije osobe su poginule u ruralnoj oblasti u okolini Toleda, rekao je portparol policije.

Jedan muškarac i njegov sin nestali su kada je njihov automobil pao u rijeku Alberče u gradu Aldea del Fresno u oblasti Madrida, a dječak je spasen.

U toku je potraga i za jednom 54-godišnjom ženom i 83-godišnjim muškarcem, dodaje El Pais.Nekoliko puteva u oblasti Madrida zatvoreno je, a više mostova srušeno kada je voda prelila obale rijeka.

Takođe je i nekoliko metro linija bilo je danas obustavljeno u centralnom Madridu, ali je većina obnovljena u većem dijelu grada.

Izvor: Srpskainfo