Otac Predrag Popović, sveštenik Srpske pravoslavne crkve, poznat je na internetu, on je veoma aktivan na društvenima mrežama, ali i na Jutjubu, gdje redovno priča o različitim aspektima života iz nešto drugačije, duhovne prizme.

Sveštenik često na slikovit i pitak način daje vrijedne lekcije o vjeri, porodici, braku, svakodnevnim odnosima, ali nerijetko i raskrinkava neke mitove i pogrešna uvjerenja koja imamo o pravoslavnoj vjeri.

 

Otac Predrag je nedavno podijelio jedan zanimljiv video koji je brzo postao viralan na mrežama – pregledan je više od 1, 5 miliona puta za samo nekoliko dana.

On na snimku na jedan duhovit način objašnjava zašto u braku treba imati jedan jorgan i kako ova sitnica može da nam pomogne da se bolje slažemo sa supružnikom.

– Ne smije u braku… Slušajte me sada dobro! Ne smije u braku da se ima dva jorgana, dva ćebeta. Jedan jorgan ili jedno ćebe! Ne može dva! Meni jedna monahinja kada je dolazila u goste donijela na poklon jorgan za mene i popadiju. Znači, onako, po jedan. Ja kažem ženi: ‘Šta ćemo sada s ovim?’ Damo djeci! Zašto jedan jorgan? Da naučimo da dijelimo jedan jorgan. E, sad, vidi… Kad se ti naljutiš, jedno drugom okrenete leđa, pa se odmaknete, zima bude između… Pa jeste, bude zima, promaja. Onda moraš da se približiš da se grijete. A ljuti ste. Pa kao se prevrćeš, a sve ideš bliže i bliže. Ovako kad svako ima svoj jorgan, šta će mi drugi, ja samo podmjestim između mene i nje. Ne, ne! Preventiva -kaže u svom kratkom izlaganju otac Predrag, piše Žena Blic.

Ova priča nas je podsjetila i na čuveni citat proslavljenog srpskog pisca, aforističara i novinara Duška Radovića: “Nema ljepše slike nego vidjeti dvije glave na jednom jastuku. Lijepo je čak i onda kad su se našle na jednom jastuku jer nisu imale drugi”.

Izvor: Srpskainfo