Hiljadu izbornih krugova da se održi izdajnici poput Igora Crnatka i njegovih istomišljenika ne bi pobijedili jer srpski narod duboko prezire kvislinge, saopštio je danas DNS.

– Ranije sam mislio da su Crnatkova frustriranost i mržnja prema Miloradu Dodiku jači od ljubavi prema Republici Srpskoj. Danas me razuvjerio i shvatio sam da on jednako mrzi Dodika i Republiku Srpsku, i da je beskrajno lojalan Kristijanu Šmitu – istakao je je Nenad Nešić, predsjednik DNS, prokomentarišući izjavu Igora Crnatka, potpredsjednika PDP-a, koji je u intervju za Srpska info rekao da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik treba podnijeti ostavku ako bude potvrđena optužnica protiv njega.

Nešić pita “kako to moralni Crnadak nije pozvao Mladena Ivanića da podnese ostavku kada mu je podignuta optužnica zbog šumskih krađa”?

– Mogao bih shvatiti da je protiv Dodika podignuta optužnica jer je prošao kroz crveno na semaforu ili počinio neko krivično djelo iz saobraćaja ili oštetio Šume Srpske poput Ivanića. Ali ne mogu shvatiti da jedan Srbin traži ostavku predsjednika Republike Srpske jer je potpisao ukaz o proglašenju zakona koji je usvojila Narodna skupština i ispoštovao Ustav Republike Srpske. I pri tome je ta ista Narodna skupština odbacila oktroisani zakon Kristijana Šmita pisan samo u svrhu procesuiranja predsjednika Republike Srpske. Vrhunac cinizma je da se licemjerni Crnadak poziva na poštovanje stavova Narodne skupštine, a onda traži ostavku predsjednika Republike Srpske jer je potpisao zakon Narodne skupštine. Nije građanin Dodik potpisao zakon, nego je zakon potpisao predsjednik Republike Srpske – ističe Nešić.

Predsjednik DNS-a poziva sve časne ljude iz opozicije, uključujući i PDP, da se ograde od kvislinških stavova Igora Crnatka.

– Duboko sam uvjeren da je većina ljudi u PDP časna i da ne dijele njegovo mišljenje. Nemam riječi za Crnatkove navode da PDP nije podržao stavove Narodne skupštine zbog SNSD-a. Ta politika biti protiv SNSD-a i Dodika, i po cijenu da budeš protiv Republike Srpske nije ništa drugo do veleizdaja. Cijenim to što SDS, kao državotvorna opozicija, zna razliku između – biti protiv vlasti i biti protiv. Republike Srpske, i što oni jesu kritičari vlasti ali ne po cijenu da unište Srpsku što je Crnatkova politička filozofija. Zato očekujem i od SDS-a da se ogradi od Crnatkovih sramnih stavova – Nešić.

Srećom, naglašava on, Crnadak ne može nauditi ni Republici Srpskoj ni srpskom narodu.

– Јedino što uspjeva jeste da ogoli sebe i da svakom čovjeku bude jasno da je on produžena ruka stranih faktora koji ne misle dobro Republici Srpskoj. Zato pozivam sve časne ljude u opoziciji da jasno i glasno kažu da ne misle kao Crnadak, i da nisu opozicija Republici Srpskoj – naveo je Nešić.

Autor: RTRS