Investiciono-razvojna banka Republike Srpske u saradnji sa Vladom Republike Srpske organizuje prvi “Invest forum”, koji će biti održan 19. septembra u Banskom dvoru u Banjaluci.

– Prvi investicioni forum u “Invest Srpska 2023” namijenjen je investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku – istakao je vršilac dužnosti direktora IRB-a Srpske Dražen Vrhovac.

On je gostujući u našem Јutarnjem programu naveo da će na Invest forumu učestvovati 20 zemalja, 60 kompanija sa preko 300 učesnika.

– Cilj nam je da ovim događajem prikažemo stranim investitorima da mi imamo i te kako potencijala u koje mogu sigurno da ulože svoja sredstva. Takođe da omogućimo direktnu komunikaciju naših i stranih privrednika i da obezbijedimo dostupnost svih informacija na jednom mjestu, a koje su neophodne potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganje u Republiku Srpsku – naglasio je Vrhovac.

Invest forum 2023 organizuje Investiciono-razvojna banka u saradnji sa Vladom Republike Srpske na kojem će biti predstavljene mogućnost direktnog ulaganja, poreska politika koja je jedan od najvećih faktora zašto se investitori odlučuju ulagati kod nas.

Osim toga, na forumu će učestvovati i opštine i gradovi iz Srpske koji će takođe predstaviti svoje potencijale.

Autor: RTRS