Košarkaškoj reprezentaciji Srbije upriličen je prijem kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nakon osvojene medalje u Mundobasketu.

– U trenucima kada niko u njih nije vjerovao, znalo se da imaju šampionsko srce. Posebnu zahvalčnost Boriši Simaniću, našem heroju – istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Kaže, da je beskrajno zahvalan momcima koji si uspjeli da ujedine Srbiju.

– Cijela Srbija vas voli, hvala vam momci – rekao je Vučić.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, takođe se zahvalio, košarkašima, ali i predsjedniku Srbije.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić u svom obraćanju, zahvalio se Vučiću, te napomenuo da su se momci iz reprezentacije dali zadnji atom snage da bi stigli tu gdje jesu.

– Proces koji nas čeka do Olimpijskih igara biće mnogo teži, ali imamo dovoljno vremena. Ono što je najvažnije, a ono što smo mi osjetili jeste oduševljenje naših navijača, možda nisu bili najbroniji u Manili, ali su bili najglasniji. Takođe osjetili smo podršku svih. U svlačionici, prije, a i poslije utakmica to nas je ohrabrivalo. Ovom prilikom želimo da kažemo da igramo prije svega za Srbiju, ali igramo i za naš narod – istakao je Pešić.

Vučić je rekao da će svaki srpski sportista koji osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine dobiti pojedinačnu nagradu od države od 200.000 evra.

Kapiten reprezntacije Bogdan Bogdanović istakao je da mu je čast da predvodi ovakve momke.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

– Ono kroz što smo mi prošli i čini ovu ekipu – dodaje Bogdan, prije nego što je predsjedniku Srbije uručio poklon u vidu košarkaške lopte i dresa sa potpisima svih košarkaša reprezentacije.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Nakon svečanog prijema, organizovan je doček košarkaša na platou ispred Gradske skupšine Beograda.

“Orlovi” su u finalu Svjetskog prvenstva u košarci poraženi od Njemačke rezultatom 77:83.

Autor: RTRS