SDS je ostao bez odborničkog kluba u Skupštini grada Prijedora. Troje odbornika ove stranke prešlo je u Nezavisni klub. Predsjednica Gradskog odbora SDS-a Maja Dragojević, nije željela da komentariše to što je ova stranka ostala bez odbornika u lokalnoj skupštini. Iz vladajuće koalicije poručuju da su unutrašnje borbe dokazale da opozicija u Prijedoru nema kapacitet.

Od danas u skupštinskim klupama u Prijedoru ne postoji klub SDS-a, jer su odbornici ove stranke pristupili Nezavisnom klubu. Klub SDS-a u Prijedoru činili su Predrag Starčević i Srđan Adamović, kao i Biljana Knežević koja je iz ove stranke isključena prije dvije godine. Kneževićeva je nedavno prešla u redove Narodnog fronta.

-Pošto nemamo mogućnost da se klub zove po imenu stranke koja nije učestvovala na izborima, dakle nezavisnih klub odbornika, pošto je jedan član kasnio, mi smo u pauzi Skupštine dostavili predsjedniku skupštine svooje potpise – rekla je Biljana Knežević iz Kluba nezavisnih odbornika.

Zbunjeni i u skupštinskom rukovodstvu. Predsjednik Skupštine Igor Kneginjić kaže, nije imao saznanja u ime kojeg kluba diskutuje Kneževićeva. Smatra da se ovakvo ponašanje kosi sa Poslovnikom o radu Skupštine.

– Mi smo ranije zaprimili dopis obavještenje, informaciju iz povjereništva odnosno iz Stranke SDS-a da je koleginica ranije već isključena iz SDS-a pa smo sugerisali da nije adekvatan način da se predstavlja kao dio partije gdje je već ranije isključena – istakao je Igor Kneginjić, predsjednik Skupštine grada Prijedora.

Skupštinsku većinu, kada je formirana Skupština, činilo je 17 odbornika, danas 26. Šef kluba SNSD-a smatra da su brojni opozicioni odbornici prepoznali rad i zalaganje skupštinske većine kojoj je cilj jačanje lokalne zajednice.

– Koalicija predvođena SNSD-om ima konstantnu vlast ovdje i imamo ideje i priojekte koje želimo da završimo jer želimo da radimo za grad. Mislim da su to pojedini odbornici osjetili kao i pojedini članovi ipozicionih partija koji su se pridružili nama – poručio je Goran Velaula, šef Kluba odbornika SNSD-a.

U prethodnom periodu skupštinskoj većini pridružila su se dva odbornika koja su napustila PDP i šest koji su napustili DNS. Opoziciju u prijedorskoj skupštini sada čine tri odbornika u okviru Nezavisnog kluba koji su napustili SDS i dva odbornika iz SDA.

Autor: RTRS