Mladić koji je prije pet godina rizikovao svoj život da spasi život samohrane majke, danas živi teško i potrebna mu je pomoć ljudi dobrog srca.

druženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Aleksandra Brezu koji je braneći radnicu u objektu brze hrane zadobio frakturu lobanje.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17046, pozivom se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Mora na liječenje u Beograd

Aleksandar je nakon te povrede 2018. godine pao u komu, preživio moždani udar i epi napade. Moždani udar je zahvatio desnu stranu mozga i doveo do paralize lijeve strane tijela, a ovaj mladić je lijevak i sada sve mora iznova učiti, jesti, pisati. Najveća želja ovog 28-godišnjaka je da se osamostali i vrati normalnom životu.

Povrede je zadobio braneći samohranu majku od napadača i kaže da bi ponovo uradio isto. Prije ovog nemilog događaja radio je kao čuvar, a obavljao je i teže fizičke poslove, piše Blic.

Kako su zadobijene povrede bile jako teške, njegov oporavak i dalje traje. Sada mu je potrebno 15.517 evra za neurorehabilitaciju i smještaj u Beogradu. Osim poziva na broj 17046 pomoći možete i donacijama putem: www.pomoziba.org ili žiro računa.

Izvor: Srpskainfo