U Prijedoru, u organizaciji kompanije Prijedorčanka a.d, održan je prvi festival nazvan „Počašica“, posvećen početku jesenje sezone prerade voća. Cilj ove manifestacije jeste postati nezaobilazan dio kulturnog i društvenog života Prijedora, te očuvanje nasljeđa i tradicije proizvodnje poznatih alkoholnih pića.

Festival „Počašica“ okupio je brojne saradnike i prijatelje kompanije Prijedorčanka, što je bila prilika da se doživi jedinstven spoj tradicije ovog područja i savremene proizvodne tehnologije. Prisutne je okupila zajednička tema – zahvalnost berbi.

„Iz prirode dolazimo, prirodi se vraćamo. Završetak ljetne sezone i početak naredne faze, u kojoj se kvalitetno voće i biljke pretvaraju u omiljena pića za sva nepca, Gazdinu rakijuReina likere i Ai gin, prilika je da slavimo svaki plod koji smo ubrali, kao i sve ono što ćemo od njega stvoriti“, izjavila je Bogdana Bilbija, marketing menadžer kompanije Prijedorčanka.

Prva „Počašica“ organizovana je kao zabava za sve ukuse, sa bogatom prezentacijom proizvoda i muzičkim programom. Organizatori će nastojati da se i u narednom periodu dodatno afirmišu postojeći kapaciteti, te promovišu prednosti ovog područja, stvarajući nove proizvode i skrećući pažnju na važnost jačanja preduzetničkog duha, učešća u turističkoj ponudi, te udruživanjem sa proizvođačima koji dijele slične vrijednosti.