Policija je na putevima u nadležnosti Policijske uprave Prijedor vršila kontrolu tehničke ispravnosti vozila, zbog čega je 46 vozila isključila iz saobraćaja, kao i dva autobusa.

Kontrolisana su 442 vozila, a na vanredni tehnički pregled ukupno je upućeno 58 vozila, od toga deset autobusa.

Iz saobraćaja je isključeno 46 vozila, od čega 38 zbog utvrđene tehničke neispravnosti i osam zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne tehničkom pregledu.

Kada je riječ o autobusima, kod dva je utvrđena tehnička neispravnost, dok su dva isključena iz saobraćaja zbog utvrđene tehničke neispravnosti i odbijanja vozača da vozilo podvrgne tehničkom pregledu.

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika, sankcionisano je 280 vozača ili 63,3 odsto kontrolisanih, od kojih 242 po akcentu akcije.

Akcija pojačane kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa, posebno onih kojima se vrši prevoz učenika, realizovana je od 13. do 15. septembra u okviru kampanje “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.

Policija je apelovala da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise i posebnu pažnju posvete tehničkoj ispravnosti vozila.

Autor: RTRS