Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da je očigledno da Kristijan Šmit kompletan narod u Srpskoj doživljava kao majmune i da se on, očigledno, tako ponaša.

Šmit je rekao da se ne može pasti dublje od ovoga gdje se trenutno nalazi Kristijan Šmit.

“Ono što je evidentno jeste da ovdje ne postoje nikakvi majmuni, da ovdje postoji narod koji je svoj na svome i koji je potpuno odlučan da ostane svoj na svome i da sačuva prava koja ovaj narod ima i koja narodu pripadaju”, rekao je Kovačević te dodao:

“Političari iz Republike Srpske, za razliku od Kristijana Šmita, nisu pali sa neba, nisu pali sa Marsa nego imaju legitimitet i izabrani su od naroda i štitiće sve što građanima Republike Srpske pripada”.

Kovačević je dodao da srpski narod neće poremetiti nikakav Kristijan Šmit.

“Šmit se sve vrijeme ponaša kao cirkuski Herlekin koji ne zna ni ko ga je zvao, ni gdje je došao ni kud je pošao, ne zna ni šta bi radio ni kako bi radio i, ono što je najbitnije, nema on šta da radi niti on ima ovdje šta da traži”, rekao je Kovačević.

On je rekao da je bitno naglasiti da iz OHR-a govore kako granica ne postoji, ali se varaju.

“Treba da pročitaju Dejtonski sporazum, treba da pročitaju Ustav BiH u kojem jasno piše granica između entiteta u BiH. To je nešto što je jasno i što niko ne bi trebao da dovodi u pitanje”, rekao je Kovačević.

Izvor: ATV