Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Filip Adžić kazao je da je riješen slučaj obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, te da imaju dokaze da su u kopanju tunela učetvovali državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Ervić (1991).

Riješili smo slučaj, imamo identifikovane osobe koja su iskopala tunel. Većina osoba dolazi iz Srbije, imali su pomagače iz Crne Gore – rekao je Adžić na konferenciji za medije.

On je saopštio da su u kopanju tunela učetvovali državljani Srbije Milan Marković (1970), Veljko Marković, (1991), Dejan Jovanović (1993), Vladimir Ervić (1991).

Kako mediji prenose, Milan Marković, Veljko Marković i Vladimir Ervić su iz Loznice.

– Oni su neposredno nakon izvršenja krivičnog djela napustili Crnu Goru, što je sprečilo organe u Crnoj Gori da ih zadrže – kazao je Adžić, a zatim objavio fotografije osumnjičenih.

Osobe povezane sa nekim iz Višeg suda

Protiv četiri osobe su podnešene krivične prijave, protiv dvije još uvek neidentifikovane osobe.

– Imamo još pet osoba koje su učestvovala u ovoj krivičnoj radnji, ali da nisu svi učestvovali u iskopavanju tunela – naveo je Adžić, dodajući da su krivična djela kvalifikovana.

Kaže i da imaju saznanja da su ove osobe povezane sa nekim iz Višeg suda.

– Postoji povezanost ove kriminalne organizacije sa jednom osobom iz Višeg suda, kao i povezanost sa licima u UIKS a koje su povezane sa jendom kriminalnom organizacijom. Imamo trag koji nas vodi ka nalogodavcima ovog krivičnog djela – istakao je Adžić.

Govoriće i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić, načelnik Regionalnog centra bezbjednosti “Centar” Goran Jokić, kao i načelnik OB kriminalističke policije OB Podgorica Zoran Bašanović.

Ispred Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici govori rukovodilac tog tužilaštva tužilac Duško Milanović i tužilac Marko Mugoša.

Izvor: Srpskainfo