Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac poručio je da niko nije iznenađen stavom lidera Narodnog fronta Jelene Trivić koja je poručila da ne podržava proteste “Granica postoji“.

“Najbolja britanska učenica kaže da ne podržava proteste ‘Granica postoji’. Naravno da nismo iznenađeni njenim stavom. Od nje ništa drugo nismo ni očekivali, jer ne može i neće protiv svojih mentora i finansijera“, naveo je Košarac u objavi na svom Instagram nalogu.

Jelena Trivić, kaže Košarac, nikada neće razumjeti da cilj protesta nije davati signale tenzija, već podrška institucijama Republike Srpske i njenom predsjedniku, koji su na legalan i legitiman način izabrani u demokratskom izbornom procesu.

“Danas su meta političkog progona zapadnih ambasada i nepoželjnog gosta, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, uz sadejstvo neustavnih pravosudnih institucija – Suda BiH i Tužilaštva BiH. Cilj Jelene Trivić je vlast, a ne Republika Srpska i očuvanje njenih institucija“, naveo je Košarac u objavi.

Iluzorno je, kaže Košarac, očekivati da samoproglašena “predsjednica“ razumije šta znači zaštita izborne volje građana.

“Izbornu volju građana Srpske nije poštovala ni u izbornoj noći, kada je samovoljno proglasila pobjedu i proslavljala titulu samozvane predsjednice Srpske. Još se sjećamo tog fijaska… Ne bi ona da se zamjera ni Šmitu, ni zapadnim ambasadama, jer kao što rekoh – mentori i finansijeri“, dodao je Košarac.

Košarac podsjeća da Trvićka kaže da je Šmit “u političkom rječniku vrlo izbalansiran“.

“To što lažni visoki predstavnik u napadima histerije i izlivima mržnje naziva rukovodstvo Srpske i srpki narod ‘majmunima u cirkusu’, za Jelenu je ‘izbalansiran rječnik’.  Za Jelenu je to ništa. Jer, kao što rekoh – mentori i finansijeri“, podvukao je još jednom Košarac.

Izvor: ATV