epa10880049 A picture taken from the 'Victory Column' of German police officers arriving to secure the start of the Berlin Marathon 2023, in Berlin, Germany, 24 September 2023. EPA-EFE/Filip Singer

Mlada majka (19), koju je bivši muž, državljanin Srbije, pokosio mercedesom u Njemačkoj, umrla je u bolnici, saopštila je policija u ponedjeljak ujutru. Dječak (1) je i dalje u životnoj opasnosti.

Do incidenta je došlo u nedjelju popodne, kada je Skender K. (25) u sivom mercedesu, projurio Duizburgom, a onda se iznenada popeo na trotoar i udario majku Aliju A. (19) koja je gurala dijete (1) u kolicima.

Kola su se zatim zakucala u kuću nekoliko metara dalje bez kočenja, prenosi Bild. Ono što je u početku izgledalo kao strašna nesreća policija je klasifikovala kao ciljani napad. Prema navodima istražitelja, vozač je navodno izašao i udario ženu iz Duizburga.

Svjedoci su ga držali do dolaska policajaca.

Policija istražuje zašto je vozač iz Srbije želio da ubije svoju ženu Njemicu.

– Porodica je oko šest mjeseci živela u kući. Prije nekoliko dana sam je vidio da koferima u hodniku, željela je da se rastavi od njega – rekao je komšija za Bild.

Za ponedjeljak je zakazana obdukcija žrtve. Njen sin je helikopterom prebačen u bolnicu nakon nesreće i životno je ugrožen.

Tužilaštvo u Duizburgu je zločin, između ostalog, kvalifikovalo kao ubistvo, piše Telegraf.

Srbin će u ponedjeljak biti izveden pred sudiju. Istražitelji su saslušali svjedoke i organizovali oduzimanje „mercedesa“. Skender K. trenutno ne odgovara na optužbe.

Izvor: Srpskainfo