Povodom Nedjelje djeteta, predškolska ustanova “Miki i Mini” organizovala je maskenbal u glavnoj gradskoj ulici. U ovom vrtiću boravi oko 200 mališana, a u programu su učestvovale starije grupe.

“Željeli smo da obiležimo Nedjelju djeteta tako što smo organizovali  maskenbal. Za temu programa odabrali smo jesen i dječica su obučena u kostime voća, povrća i uopšte jeseni, a tu su i neizbježne vile”, kaže vaspitačica Anđela Bojić.

Roditelji mališana koji su učestvovali na maskenbalu kažu da su radosni kada vide dječicu kako se druže i pokazuju ono čemu su ih naučile vaspitačice u vrtiću.

“Emocije su pomiješane zato što je ovo njegov prvi maskenbal otkad je krenuo u vrtić. Dječija nedjelja, dječija prava, obaveze, bitno je da se to obilježi. Ja sam prosvjetni radnik, isto to obilježavamo u školi. A emocije pomiješane, sretna mama”, ističe Bojana Pavić, majka četvorogodišnjeg Teodora.

Roditeli i vaspitači saglasni su u ocjeni da je za socijalizaciju mališana važno da učestvuju u pripremanju i realizaciji kulturno zabavnog i edukativnog  programa prikladnog njihovom uzrastu.

Izvor: kozarski