U organizaciji preduzeća “Komunalne usluge” Prijedor i Grada Prijedora održana je prezentacija na temu “Prednosti ugradnje polupodzemnih kontejnera”. Cilj prezentacije  je ukazivanje na pogodnosti ugradnje ove vrste kontejnera, koje se ogledaju u čistijem i urednijem odlaganju otpada u urbanom dijelu grada, smanjenju rasipa koji ostaje oko postojećih kontejnerskih mjesta i uštedi prostora.

Iz preduzeća “Alegrina NN” Novi Sad čiji su predstavnici održali prezenataciju ističu da polupodzemni kontejneri predstvljaju sve češći model proizvoda za koji se odlučuju lokalne zajednice, ali i budući investitori kod izgradnje novih poslovno-stambenih objekata. Prednost je ta što na jednom mestu može da se sakupi veća količina otpada, a pritom ne zauzima mnogo prostora. Jedan polupodzemni kontejner ima kapacitet šest do sedam  metalnih ili plastičnih kontejnera.

“Održana prezentacija je nastavak saradnje i plod nedavno organizovanog sajma komunalne opreme i prateće industrije u Prijedoru”, potvrdio je Dalibor Grabež, direktor preduzeća “Komunalne usluge” Prijedor.

Preduzeće “Komunalne usluge” Prijedor opredjeljeno je da ide u korak s vremenom primjenjujući nove tehnologije, znanja i primjere dobre prakse. Primjena ove vrste kontejnera namjenjenih mješovitom komunalnom otpadu, za Grad Prijedor značilo bi smanjenje broja kontejnerskih ostrva, čistiji i uredniji prostor oko istih, te efikasnije  i ekonomičnije upravljanje komunalnim otpadom.

Prezentaciji “Prednosti ugradnje polupodzemnih kontejnera” prisustvovali su gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor sa saradnicima i investitori čije se firme bave projektovanjem i gradnjom poslovno-stambenih objekata.

prijedor24h