Takmičenje u izležavanju u selu Brezna kod Plužina u Crnoj Gori završeno je pošto su pedesetog dana dvoje takmičara riješili da je kraj i da je vrijeme da ustanu.

Jedini preživjeli ovoliko izležavanje bili su Filip iz Mojkovca i Lidija iz Nikšića, a kako je rečeno na ceremoniji proglašenja pobjednika Filip je riješio da pobjedu i medijsku pažnju prepusti Lidiji.

– U danima “osame” kada se duša sama sa sobom suoči, najdublje se porazmisli o svemu. Bilo je smijeha, plača, molitvi.. Njih dvoje od ukupno 21 su ispratili takmičare iz Crne Gore, Rusije, Srbije i Ukrajine Oboje su odlučili da zajedno stanu na tron i složno uz poruku svim jugoslovenskim narodima i političarima poruče da ljubav i sloga rješavaju sve. Filip kao džentlmen prepušta medijsku pobjedu Lidiji – navedeno je na Instagram profilu Etno-sela “Montenegro” koje je bilo organizator takmičenja.

 

Lidija je za svoj podvig osvojila 1.000 evra, a porodica joj je u jednom trenutku nudila isti iznos – samo da ustane i prekine takmičenje.

 

Lidija Marković ima 23 godine, iz Nikšića je i kozmetičarka je. Tokom takmičenja je za medije rekla da je takmičarima bilo sve dozvoljeno, samo što su morali da leže, prenosi N1.

– Na osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutru koristim za tuširanje, drugu u 18 časova koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet da sušim kosu. Sve uspijem ležeći. Pauzu poslije ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim – ispričala je Lidija kako izgleda jedan njen dan.

Izvor: Srpskainfo