Požar koji je jutros izbio u objektu Elektrokrajine i dijelu hotela Bosna u centru Banjaluke je ugašen, rekao je Miroslav Malinić, komadir Vatrogasne brigade Banjaluka.

– Uložili smo svu snagu i učinili sve što smo mogli kako bi ugasili požar. Na terenu je bilo 11 vozila i 23 vatrogasca. Požar je ugašen, izgorio je krov objekta Elektrokrajine i dvije hotelske sobe – naveo je Malinić.

Kako je naveo dobili su dojavu o požaru 9.37 časova.

– Nema povrijeđenih, a nekoliko ljudi se javilo zbog dima iz hotela i jedan vatrogasac se nagutao dima. Šteta je velika, ali je spriječeno da se proširi na hotel Bosna u kojem su izgorjele dvije sobe – naveo je Malinić.

Kaže da je požar bilo nezgodno gasiti, jer se dodatnom objektu Elektrokrajine, gdje je izbio požar, nije moglo prići ni sa jedne strane te su vatrogasna crijeva razvlačili sa ulice.

– Požar je velikih razmjera, i ogromni objekti su naslonjeni na taj požar, tako da kad pogledate, naravno da je šteta velika ali mi smo spriječili da se taj požar proširi u susjedne objekte. Ničiji život nije bio ugrožen, mi smo nadljudskim naporima uložili sve što smo mogli da ugasimo ovaj požar – izjavio je Malinić.

Autor: RTRS