Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas u Banja Luci sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske Vicom Zeljkovićem o nizu aktuelnih pitanja koja se tiču sporta i sportske infrastrukture u našem gradu.

Na ovom sastanku dogovoreno je da zajedničkim snagama Grad Prijedor i Fudbalski savez Republike Srpske subvencionišu postavljanje vještačke-umjetne trave, nabavku kvarcnog pijeska i gumenog granulata za popunu vještačke trave na pomoćnom terenu FK “Rudar-Prijedor” do kraja ove godine, dok će isti radovi na pomoćnom terenu FK “Omarska” biti završeni na proljeće 2024.godine.
Fudbal kao sport ima dugu tradiciju u Prijedoru i mogućnost za još perspektivniju budućnost stvaranjem kvalitetnog podmlatka kojima će na ovaj način biti obezbijeđeni uslovi za kvalitetniji treninge.
Grad Prijedor je i na ovaj način potvrdio opredjeljenje da ulaže u razvoj i unapređenje svih sportova, sportskih klubova i pojedinaca, a ovo jer samo još jedan korak ka tom cilju. Podrška i dobra saradnja sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i na ovaj način dolazi do punog izražaja.