Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir rekao je danas da su uvredljive izjave člana Predsjedništva BiH Željka Komšića upućene ambasadorki Izraela BiH Galit Peleg pokazatelj ko vodi politiku u BiH.

– To su ljudi koji ne razmišljaju o svojim izjavama. Oni naprosto te izjave koriste u dnevnu politiku – rekao je Budimir.

On je rekao da su vidljive velike promjene u svijetu i da se potrebno prilagoditi novoj dinamici i promjenama u smislu da se ne izaziva ono što je nepotrebno.

Budimir je rekao da Republika Srpska poziva na mir na prostoru Bliskog istoka jer je iz istorijskog iskustva jasno da nijedan takav sukob nije završen bez velikih žrtava.

Ambasadorka Izraela u BiH i Albaniji Galit Peleg upitala je Komšića sa koje strane istorije će ostati zapamćen, nakon što je rekao da je “neoprezna i sebična” izjava predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu nakon eskalacije sukoba na Bliskom istoku.

Komšić je u odgovoru Pelegovoj naveo da to što je izgovorila “nije tačno” i da “tako nešto može reći samo, ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe, zlonamjerna budala”.

Autor: RTRS