Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor u skladu sa Pravilnikom o školskim saobraćajnim patrolama danas i sutra vrše edukativna predavanja, te  osposobljavanje članova saobraćajne sekcije OŠ „Desanka Maksimović“ za rad u školskim saobraćajnim patrolama.

Vođa saobraćajne sekcije Nikola Marin, nastavnik tehničkog vaspitanja kaže da sekciju pohađa deset do petnaest članova.

„Uglavnom su tu učenici šestih razreda naše osnovne škole. Učenici u ovoj sekciji uče o pravilima ponašanja u saobraćaju i prije svega kao neki krajnji cilj  je sticanje znanja i praktičnog ponašanja u saobraćaju“, rekao je Marin.

Saša Gajić, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja u Prijedoru navodi da su policijski službenici PU Prijedor izvršili obilazak osnovnih škola na području grada Prijedora, gdje je ustanovljeno da sedam osnovnih škola ima uslove za formiranje školskih saobraćajnih patrola.

„Članovi školskih saobraćajnih patrola mogu da budu djeca od šestog do devetog razreda i planirano je da se u ovom periodu izvrši osposobljavanje djece za  školske  saobraćajne  policajce“, rekao je Gajić.

Policijaska uprava Prijedor u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS, Auto-moto savezom, auto-moto društvima i osnovnim školama do 25. oktobra realizuje aktivnost osposobljavanja školskih saobraćajnih patrola kroz rad saobraćajnih sekcija u osnovnim školama.

Izvor: kozarski