Prijedorski Rudar nakon dva uzastopna poraza u Prvoj ligi Republike Srpske ima teško gostovanje da se “vadi”. Prijedorčane u prvom meču 12. kola čeka utakmica protiv BSK-a u Banjaluci.

– Na kratko da se vratim na prethodnu utakmicu. Bila je kakva je bila. Sa sportske strane mogu reći da su postojale stvari koje su se ticale direktno nas i koje smo pokušali da otklonimo i popravimo. Postojale su i neke druge stvari, ali ja nisam kompetentan da pričam o tome i ne želim da se bavim tim stvarima. Ono na čemu smo radili je da se momci mentalno podignu nakon poraza, da nedostatke koje smo vidjeli, a bilo ih je pogotovo smo ih vijdeli nakon analize, donesemo njima, jer je to suštinski problem igrača, da to otklonimo i spremimo se za BSK. Kvalitetna ekipa, dobro vođena, sa nekolicinom jako iskusnih igrača i kvalitetnih individualno za ovaj rang takmičenja. Radi ove djece naše raduje me što ćemo igrati na Gradskom stadionu, prvi put će igrati na takvoj vrsti podloge i jedino što ću tražiti od igrača je da uživaju, da daju svoj maksimum i da pokušaju ispuniti ovo što smo radili ovu sedmicu. Ja se iskreno nadam da imamo karaktera i snage da završimo tu utakmicu na najbolji način po nas, rekao je trener Rudara, Vule Trivunović.

Prvotimac Rudara Mile Kovačević ističe da atmosfera jeste malo poljuljana, ali da je ova utakmica prilika da se vrate pobjedama i dobiju na samopouzdanju.

– Atmosfera jeste malo poljuljana nakon dva poraza, ali smatram da to možemo da vratimo samo dobrom igrom i dobrim rezultatima i da pobjedom dobijemo na samopouzdanju.

Utakmica BSK – Rudar igra se u petak od 14.30, a meč sudi Marko Domazet iz Istočnog Sarajeva.

Izvor: SportDC