Republika Srpska ide dalje, neće stati i niko je neće uništiti, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je poručio da će “Srpska donositi teške političke odluke u budućem vremenu”.

– Srpska sigurno neće dozvoliti da bude skrajnuta. Amerika pokazuje svoje neprijateljstvo prema Srpskoj. To je vidljivo. To što oni sada pokušavaju da svedu sve na Milorada Dodika i njegovu porodicu, to su stari štosevi imperijalista koji misle da je sve tako. Naravno da nije tako – istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo da “čovjek, ako može ljudski da razmišlja, onda kaže šta je ovo, kakav je ovo svijet?”

– Pa Bajdenov sin je najveći korupcionar, ako hoće da ga uhapse, on se štiti imunitetom. To što neki novinari lažu i petljaju, što neke mreže izmišljaju, što BN ne odustaje od toga da kriminalizuje Srpsku, to je druga priča. To nije istina. Gdje vam je kriminal o kojem pričate? Zašto stalno lažete? Sad ćemo morati da odgovaramo na svaku vrstu neistine u tom pogledu. Da su Amerikanci imali imalo dokaza za to da je Milorad Dodik u kriminalu o kojem su ovdje govorili godinama, zar mislite da bih stajao ovdje pred vama? – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio “da su zato izmislili Kristijana Šmita koji kaže da ako ne poštuješ ono što on izmišlja ovdje onda moraš da ideš u zatvor”.

– Vidjećemo kako će to izgledati. Јa mislim da će prije Srpska biti nezavisna. Ubrzana je sa ovim procesima koji rade i to nije odbrana Milorada Dodika, već je to odbrana Republike Srpske. Znam šta oni hoće. Oni hoće da sklone ljude od autoriteta koji hoće da prigrle Dejtonski sporazum i ono što nam je Dejton dao – poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da “u tom pogledu, ne želimo da izgubimo nijednu nadležnost”.

– Oteli ste nam 90, ne možete više nijednu. I tih 90 ćete morati da vratite. I to je naša politika. To što se vama ne sviđa je neki drugi par rukava. To je naša politika. Da li uspijevamo odmah u svemu tome? Ne. Prije pet godina niko nije smio ni da kaže ništa o referendumu, o samostalnosti Srpske. To je realna alternativa. Za nas je budući život i realna alternativa samostalnost Republike Srpske – naveo je Dodik.

Dodik je napomenuo da je svijet danas u globalnom rasulu i neredu.

– Srpska se nalazi u stanju reda i to možete da vidite gdje god da idete. Možete da primjetite da je put od Gradiške do Dubice bio potpuno devastiran. Srpska je napravila auto-puteve. Gradimo i dalje. Idemo dalje. Ne želim da Srpska ikoga vrijeđa ili da se ovdje osjeća loše. Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje – zaključio je Dodik.

Autor: RTRS