Iskustvo sa lisicama u kokošinjcu tokom vođenja Grada Banjaluka daje za pravo bivšem gradonačelniku da se malo poigra i sa temama iz legendarne filmske trilogije “Kum”.

ako je Igor Radojičić svoj odmor u Italiji iskoristio da, nakon 50 godina (film se pojavio 1972), “oživi” kultne scene s Al Paćinom u glavnoj ulozi.

On je sa suprugom Sanjom posjetio Savoku, živopisno mjestašce na Siciliji sa oko 160 stanovnika, u kojem je Frensis Ford Kopola snimio više scena.

Fotografisali su se Igor i Sanja ispred crkve San Nikolo (Sveti Nikola), na mjestu gdje je snimljeno vjenčanje Majkla Korleonea i Apolonije.

Radojičić je maksimalno iskoristio ovu posjetu pa je pozirao na još par mjesta pokušavajući koliko-toliko vjerno da dočara scene iz filma koji su pravi filmovili odgledali minimalno 10 puta. Da bi doživljaj bio potpun, objavio je i crno-bijele fotografije, a jedina zamjerka je da je mogao negdje da posudi prsluk.

Bivši gradonačelnik Banjaluke je objavio još nekoliko postova iz Italije, pa se tako može vidjeti da uživa u lokalnim vinima i hrani.

– U drugom mjestu, u drugoj zemlji – uvijek probam lokalnu hranu. U Italiji je to pravo zadovoljstvo… “lagan” doručak sa mocarelom, salamom, pršutom i pestom od pistacija i tartufa, na svježem pecivu. Buon appetito – napisao je on.

Izvor: Srpskainfo