Vlada Republike Srpske donirala je prijedorskom Crvenom krstu 17 tona brašna, koje će biti podijeljeno socijalno ugroženim porodicama. Po vreću brašna od 25 kilograma dobiće i sve romske porodice u gradu na Sani.

U domaćinstvu Šefika Osmanovića je devet članova i on ističe da će mu ovakva pomoć dobro doći.

“Znači mi dosta. Ja i žena i petoro unučadi, sin i snaha, spasava nas ovo, da imam bar koliko bilo hrane. Hvala donatorima koji nam ovako pomažu”, kaže Osmanović

U prijedorskom Udruženju Roma zahvalni su Vladi RS i Crvenom krstu na pomoći, uz konstataciju da je, u uslovima u kojima žive, ovoj populaciji svaki kilogram brašna od velike pomoći.

“Ovo je jako dobro za romsku populaciju. Svaka kila brašna im je potrebna jer svi znamo što se tiče grada Prijedora kako romska populacija živi i koliko imamo Roma zaposlenih u našem gradu. Ovom prilikom bih se zahvalio Crvenom krstu grada Prijedora, koji pomaže romsku populaciju ne samo jednom u toku godine nego više puta”, naglasio je Ramo Salešević, predsjednik Udruženja.

U gradskoj organizaciji Crvenog krsta kažu da će 17 tona brašna koje je Vlada preko republičkog Crvenog krsta donirala socijalno ugroženim porodicama u Prijedoru dobro doći da zadovolji bar dio potreba ovih porodica.

“Naša organizacija u saradnji sa našim saradnicima iz kancelarija mjesnih zajednica će podijeliti na najtransparentniji način ovu količinu brašna jer tako traži i donator i naša entitetska organizacija, a ujedno smo se i dogovorili da ovog puta od ove ture dobiju po vreću brašna nosioci svih romskih porodica u Prijedoru”, kaže Zoran Veselinović, sekretar prijedorskog Crvenog krsta.

Osim 90 romskih porodica, po vreću brašna dobiće još 590 socijalno ugroženih porodica druge nacionalnosti.

Izvor: kozarski