U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane intervale, a kiša će padati samo ponegdje mjestimično na zapadu i jugu.

Ujutro će se kiša premještati od zapada ka istoku i postepeno će slabiti i prestajati. Na jugu i jugozapadu biće nešto jačih padavina i duvaće i dalje jak vjetar koji će poslije podne postepeno slabiti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče će u većini predjela biti djelimično vedro i suvo, dok će se oblačnije vrijeme zadržati na zapadu i jugu, gdje će samo ponegdje ponovo padati kiša.

Minimalna temperatura vazduha biće od 10 na zapadu do 17 na jugu, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih, a maksimalna od 19 do 24, u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

Duvaće umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, koji na sjeveru i jugu poslije podne postepeno slabi.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u BiH je danas preovladavalo sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, a prolazno je bilo i pretežno oblačno.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 10, Čemerno 17, Gacko i Mrakovica 18, Han Pijesak 19, Višegrad, Mrkonjić Grad, Rudo, Sokolac i Foča 20, Bileća, Novi Grad i Srbac 21, Banjaluka i Prijedor 22, Trebinje 23, Doboj, Mostar, Neum, Sarajevo i Ribnik 24, Zvornik i Srebrenica 25, Bijeljina 26 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo