U Pozorištu Prijedor, u okviru 16. Međunarodnog festivala ”Zlatna vila”, publici se prije igranja predstave ”Nije čovjek ko ne umre”, predstavio srpski filmski i pozorišni glumac Vojin Ćetković. On je istakao da mu ovo nije prvi put da je u Prijedoru.

”Drago mi je što je ovdje veliki broj mladih ljudi. U Prijedoru dosta toga poznajem. Sjećam se pune sale Pozorišta uvijek kad sam došao i odlične rekacije publike”, kaže Ćetković.

Vojin je još kao dijete krenuo da nastupa. Bilo je to već sa osam godina. Kako kaže, potiče iz Kruševca i tamo je nastupao u sva tri pozorišta.

”Imao sam priliku da gledam glumce Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Zvezdare teatra, a sad sam ja dio toga. Dejan Mijača, reditelj ostavio je snažan utisak na mene. Razmišljao sam često da li sam bolji gledalac ili neko ko može da učestvuje u pravljenju ugođaja. Mislim da je Kruševac grad koji je najviše glumaca dao”, navodi Vojin.

Životna želja priča da mu je bila da postane glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

”Najzaslužniji za moj napredak i put je Miša Janketić. Sa njim sam puno igrao, razgovarao. Imali smo svoj sto u Pozorištu. On je bio surov i prema sebi i meni. Mlad kad sam bio vodio me za ruku i objašnjavao sve. Kad sam postao glumac srednje generacije dodjeljen mi je mlad glumac i reditelj i tadašnja upravnica su mi predočili da moram da vodim računa o tom glumcu i nije lako, verujte mi. Jedno je kad izađete sa Akademije, a pravi oblik glumac dobija u svom pozorištu”, priča Ćetković.

Ćetković priča i da je igrao na svim scenama u Beogradu, osim na Terazijama.

”Razlog je što slabo stojim sa plesom. Rijetkost je da glumac zna da pjeva i igra. Svako Pozorište njeguje određeni stil. Glumac se postaje u matičnom pozorištu”, navodi  Vojin.

Poznati srpski glumac kaže da je u pozorištu svoj na svome i da posao nosi i kući, jer mu je i supruga glumica.

”To je moj život. Supruga i ja se bavimo istim poslom i moramo da pričamo o tome. Razna su iskušenja. Često je bolno. Moraš jednostavno da podijeliš sa nekim koga voliš”, priča Vojin.

Večeras u 20 časova Ćetković u Pozorištu Prijedor igra predstavu ”Nije čovjek ko ne umre”.

Izvor: kozarski