Prijedorska policija izvršila je kriminalističku obradu nad N.V. iz Novog Grada zbog sumnje da je na Fejsbuku kreirao lažni nalog, sa stvarnim imenom i prezimenom, a zatim pisao uznemirujuće komentare.

Kako saznajemo N.V. je sa lažnim nalogom komentarisao ubistvo Jasmina Selimagića (36), koji je u junu ove godine izrešetan hicima iz automatske puške u kafiću u naselju Urije u Novog Gradu.

”Policijski službenici identifikovali su N.V. koji je počinio krivično djelo lažno predstavljanje. Djelo je počinio tako što je kreirao Fejsbuk profil na ime drugog lica iz Novog Grada i sa istog javno objavio komentar uzenimirujućeg sadržaja koji se odnosi na ubistvo počinjeno u Novom Gradu u junu mjesecu ove godine”, navode u PU Prijedor.

Nezvanično saznajemo da u cijelom slučaju nisu sporni komentari koje je N.V. pisao, već to što ih je pisao s tuđim imenom i prezimenom. Stvarna osoba je zbog toga navodno imala određene neugodnosti zbog čega je cijeli slučaj i prijavljen policiji.

”Nad N.V. je izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta policija će protiv njega dostaviti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru za počinjeno krivično djelo lažno predstavljanje”, navode u policiji.

Podsjetimo, za ubistvo Jasmina Selimagića osumnjičen je Milorad Cvjetojević iz Bosanske Krupe, koji je tokom sasalušanja u tužilaštvu priznao zločin.

Izvor: ATV