Derbi 7. kola kuglaške Premijer lige između Kuglaškog kluba “Rudar” Prijedor i “Posušje” pripao je Prijedorčanima. “U svakom smislu riječi opravdao je očekivanja svih ljubitelja kuglanja, kako onih koji su došli na kuglanu da uživo posmatraju taj duel, tako i oni koji su putem interneta uživali u ovom do kraja uzbudljivom i do posljednje kugle neizvjesnom okršaju ove dvije ekipe”, saopšteno je za “Kozarski vjesnik” iz ovog kluba.

Pere Petric protiv Paštara, a Malenica protiv Miljatovića bio je izbor “Posušja” u prvom bloku. Prvi od braće Petric, moglo bi se reći očekivano, dobija veterana Paštara sa 621 oborenih čunjeva, dok Đorđe ostaje na 584, Miljatović  za “Rudar” 580 ostavlja Malenicu 571 za devet čunjeva iza sebe, 1:1 je i plus 28 čunjeva za “Posušje”.

Drugi blok “Rudara” poslije velike borbe uspijeva okrenuti čunjsku razliku na svoju stranu. Miodrag, prvi od braće Trklja sa  620 dobija Penavu 560, a iskusni Prljević 581 za “Posušje” uspijeva dobiti Kneževića 562, iako je ovaj pružio solidan otpor. Pred treći odlučujući blok rezultat je 2:2 i 13 čunjeva prednosti za “Rudar”.

Sa puno rezultatskih promjena  do kraja, meč se pretvara u pravi triler. Za “Rudar” Marko Trklja postiže 602 sa odličnim zadnjim čišćenjem, gdje sjajno veže nekoliko teških pozicija, lomi otpor Mišetića 549, dok na drugoj strani sjajni Ivan Petric 627 (ujedno igrač utakmice) dobija Džajića 577, koji se na vrijeme budi i odigrava odličnih posljednjih 60 kugli koje u stvari mnogo donose pobjedi “Rudara” protiv dotad neporaženog “Posušja”. Rezultat je 5:3 za “Rudar” i 16 čunjeva više 3525:3509 za povratak na čelo tabele zajedno sa “Posušjem” i omjerom od šest pobjeda i jedan poraz za obje ekipe. Ekipa “Rudar 2” je u 6. kolu lige Republike Srpske ostvarila svoju drugu pobjedu “Rudar 2”  – Derventa 5,5-2,5.

Najbolji pojedinci ovog susreta, ujedno i ekipe “Rudar 2”, bili su Aleksa Mandić 605 i Mladen Martić sa 588 oborenih čunjeva.  U narednom kolu “Rudar” gostuje ekipi Mostara, a “Rudar 2” ekipi Lijevča u Gradišci.

Pogledajte tabelu

 

Izvor: kozarski

Foto: KK “Rudar”