Vlada Republike Srpske će izvršiti budžet u cijelosti, rekao je premijer Radovan Višković.

Istakao je da će na sjednici Narodne skupštine u četvrtak, 2. novembra, biti prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji je veći za oko 140 miliona KM.

– Moram da razočaram sve one koji su pripisivali slom Republike Srpske u 2023. godini i označavali kao neki “dan D”, počev od Vidovdana do kraja septembra. Moram da razočaram sve te i pošaljem poruku građanima Republike da će Vlada izvršiti budžet u cijelosti zaključno sa 31. decembrom – istakao je Višković.

Istakao je da razlog za brigu nemaju ni penzioneri, ni pripadnici boračke populacije, ni radnici, ni ostali građani.

– Sve što je predviđeno budžetom, tako će i biti. Nismo išli na smanjenje budžeta nego na povećanje – rekao je Višković.

Naglasio je da je Republika Srpska u ovoj godini vratila 988 miliona KM, a zadužila se oko 600 miliona KM.

– Znači da smo blizu 400 miliona KM više vratili iz budžeta nego što smo se zadužili. Toliko o tim nevjernim Tomama i o slomu Republike Srpske – naglasio je Višković.

U Banji Vrućica kod Teslića u toku je Treća investiciona konferencija “Invest Srpska” u organizacije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, a uz podršku predsjednika Milorada Dodika.

Otvaranju i na prvom panelu učestvuje i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Konferenciji pod sloganom “Naša vizija = Srpska” prisustvuji i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, ministar finansija Zora Vidović, direktor Investiciono-razvojne banke Dražen Vrhovac, privrednici, načelnici pojedinih lokalnih zajednica i mnogobrojni gosti.

Autor: RTRS