Policija je uhapsila D.K. iz Novog Grada zbog sumnje da je izvršio više krivičnih djela.

okom kriminalističke obrade, kako navode iz Policijske uprave Prijedor, utvrđeno je da je osumnjičeni tokom juna ove godine izvršio tešku krađu tako što je iz dvorišta porodične kuće u Novom Gradu ukrao neregistrovano vozilo “ford Mondeo”, dok je iz kuće ukrao krevet. Osumnjičeni se takođe tereti i za krivično djelo krađa koje je počinio u septembru u Kozarskoj Dubici otuđivši iz dvorišta kuće prikolicu i čamac.

FOTO: PU PRIJEDOR
FOTO: PU PRIJEDOR

– Pretresom stambenih prostorija u Novom Gradu koje koristi osumnjičeni, koji je vršen u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela, pronađena je i oduzeta automatska  puška, ručni raketni bacač – zolja i 26 metaka različitog kalibra, čime je osumnjičeni počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Ukradeni predmeti koji su pronađeni kod osumnjičenog biće vraćeni vlasnicima.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.K. dostaviti izvještaji za počinjena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, teška krađa i krađa.

Izvor: Srpskainfo