Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje stanovništu zbog jakog olujnog vjetra koji se u četvrtak i petak, 2. i 3. novembra očekuje na cijeloj teritoriji Republike Srpske.

ako su naveli, u četvrtak 2. novembra u poslijepodnevnim časovima očekuje se jačanje južnog i jugozapadnog vjetra u zapadnim dijelovima Srpske, dok se uveče i tokom noći pojava vjetra očekuje u većini predjela.

-Tokom noći vjetrovito uz olujni vjetar. Udari vjetra od 40 na sjeveroistoku do 80 kilometara na čas na zapadu, na planinama na zapadu oko 90 kilometara na čas – navodi se u saopštenju

Sutra, 3. novembra, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, očekuje se tokom noći i u prvom dijelu dana vjetrovito uz jak do olujni vjetar u svim predjelima. Očekuju se udari vetra od 50 na sjeveroistoku do 90 kilometara na čas na zapadu i jugu, na planinama ponegdje udari vjetra i do 100 kilometara na čas.

Kako je najavljeno, u prijepodnevnim časovima vjetar postepeno slabi na sjeveru, a do večeri će oslabiti u svim predjelima, te se očekuje i pojava kiše.

-U petak rano ujutru na zapadu i jugu počeće kiša, koja će zatim jačati i premještaće se od zapada ka istoku. Ponegdje će biti i jačih pljuskova sa grmljavinom. Na jugozapadu i jugu se očekuju obilnije padavine od 30 do 70 milimetara kiše – saopšteno je iz Zavoda.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Izvor: Srpskainfo