Fudbalere Rudar-Prijedora u nedjelju očekuje gradski derbi i gostovanje u Omarskoj.

Šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Vule Trivunović ističe da je ljepši ambijent za rad nakon pobjede protiv Famosa. Nakon dobre pripreme za predstojeću utakmicu, Trivunović očekuje od svojih igrača rastetećeniju igru i da uživaju na terenu.

 Prethodna utakmica je bila teška, kako smo i očekivali, i pokazala je da trenutno imamo problema sa mirnoćom i tenzijom koja nas je okovala. Srećan sam zbog momaka što su na kraju zasluženo slavili, jer će sigurno sa manjim pritiskom ući u utakmicu koja je ispred nas. Lokalni derbi je pred nama i ja želim da izrazim veliko poštovanje prema nedjeljnim suparnicima, pogotovo prema igračima koji igraju veliki niz godina i doprinose fudbalu Republike Srpske. Poštujemo protivnika, ali sam siguran da, ako mi budemo pravi, da možemo osvojiti sva 3 boda. Znamo njihove karakteristike, kako igraju, specifičnost koju nosi njihov teren i dodatnu motivaciju koju imaju pred vjernom publikom, i maksimalno spremni ćemo dočekati tu utakmicu – kazao je Trivunović na konferenciji za medije.

Roster tima za utakmicu sa Omarskom će biti jači, jer se kapiten Nemanja Pekija oporavio od povrede, a nema ni suspenzija igrača zbog kartona.

Nemanja Raković, igrač žuto-plavih, očekuje maksimalan finiš prvog dijela prvenstva za Rudar-Prijedor.

– Sigurno da nam je pobjeda protiv Famosa dosta značila da se “podignemo”. Bili smo u rezultatskoj krizi iz koje smo izašli i očekujem da ćemo u preostala četiri kola jesenjeg dijela prvenstva ostvariti sve pobjede – istakao je Raković.

Izvor: SportDC