U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama je moguć slab snijeg.

Usljed pada temperature vazduha na planinama u centralnim i istočnim predjelima kiša će preći u susnježicu i snijeg. Tokom popodneva padavine će prestati i doći će do razvedravanja u većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, dok se na istoku očekuje povremeno jak sjevernih smjerova. Dnevna temperatura vazduha od sedam do 12, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Temperatura vazduha izmjerena u 8 časova: Čemerno, Kupres četiri, Sokolac pet, Bjelašnica, Bihać, Jajce, Livno šest, Sanski Most sedam, Bileća, Srebrenica, Brčko osam, Bijeljina, Doboj devet, Mostar, Trebinje 11, Neum 13 stepeni Celzijusovih.

Najviše padavina u protekla 24 časa zabilježeno je u Trebinju 69 litara po metru kvadratnom, Bileći 67, Gacku 42, Čemernu 56, Kalinoviku 26, Sokocu 21 litar po metru kvadratnom.

Autor: SRNA/Srpskainfo