U Sportskoj dvorani “Mladost” danas je u okviru kampanje: “Vozači oprez. Škola je za nas, oprez je za vas” Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, u saradnji sa Savjetom za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora organizovala edukaciju iz saobraćajnih pravila i propisa za djecu iz prijedorskih vrtića.

Rukovodilac Odsjeka za vozače, puteve i vozila u Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica izjavio je da se ovaj vid edukacije organizuje u svim lokalnim zajednicama i koji je jako bitan djecu ovog uzrasta.

” Djecu treba edukovati od malih nogu, prije nego što krenu u školu, odnosno u saobraćaj kako bi naučili osnovna pravila i ovdje smo sa saobraćajnim poligonom na kojem su svi elementi koji su bitni za djecu ovog uzrasta”, rekao je Torbica.
On je dodao da je to “deset lekcija koje život znače” dakle lekcije kako se prelazi preko kolovoza gdje ima ili nema pješačkih prelaza, kako se kreće u noćnim uslovima i sve ostale stvari bine za djecu.
” Rad sa djecom je ulaganje u budućnost i jedino tako ćemo imati bolje i kvalitetnij vozače i samim tim manje saobraćajnih nezgoda i bolju bezbjednost u saobraćaju”, istakao je Torbica.
Sekretar Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Mladen Kulundžija izjavio je da je ova edukacija imala za cilj da mališani dodatno nauče i formiraju ispravne stavove o saobraćaju obzirom da iduće godine kreću u prvi razred osnovne škole.
” Ova edukacija će svakako značiti jer ćemo u narednim godinama dobiti učesnike u saobraćaju koji će imati veću kolićinu znanja i formirane stavove u ovoj oblasti”, rekao je Kulundžija.

Izvor: prijedorgrad.org