U organizaciji Mjesnog udruženja Čirkin Polje, večeras je održano tradicionalno druženje penzionera, koje je okupilo pripadnike najstarije populacije iz 18 mjesnih udruženja sa područja Grada Prijedora.

“Ova druženja nam mnogo znače. I ove godine smo organizovali banjsko liječenje za naše penzionere, poklonička putovanja, proslavu Dana žena i mnoge druge aktivnosti”, rekao je Goran Goronja, predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Čirkin Polje.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez pomoći lokalne zajednice, ističe Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora, koje broji oko 14.000 članova.

“Da nije Grada Prijedora i ostvarene bratske saradnje, slobodno mogu da kažem, i humanosti prema najstarijoj populaciji mi ne bi mogli isplaćivati jednokratnu pomoć, realizovati redovne aktivnosti, kao i druženja i izlete penzionera. Prepoznatljivi smo po ovim druženjima u Srpskoj, kao i ostvarenom dobrom saradnjom sa Gradskom upravom Prijedor”, rekao je Brdar.

Jedno od najdragocjenijih trenutaka za svakog penzionera su upravo ovakva okupljanja, smatra Ratko Trifunović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske.”Ovo je divna prilika da se penzioneri okupe i druže. Inače, druženja, izleti i slične aktivnosti koje se organizuju širom Srpske Udruženje penzionera RS podržava”, rekao je Trifunović.

Podrška Gradske uprave Prijedor najstarijoj populaciji, neće izostati ni u narednom periodu, naglasio je gradonačelnik Slobodan Javor.  “Do kraja godine ćemo održati sastanak sa gradskim i republičkim rukovodstvom, kako bi zajedno definisali prioritete za iduću godinu i šta je ono što se očekuje od Gradske uprave. Unaprijed mogu da kažem, sve ono što predlože biće uvršteno u budžet Grada Prijedora za iduću godinu”, rekao je Javor.

Ovo je bilo sedmo i završno druženje penzionera u organizaciji Mjesnog udruženja Čirkin Polje, a osmo na nivou Udruženja penzionera grada Prijedora u ovoj godini.

Kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć najstarijoj populaciji, uručeni su prigodni darovi – ikone, najistaknutijim članovima i pojedincima, među kojima je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Izvor: kozarski