U Hramu Svete Trojice jutros su se nakon služenja Svete Liturgije pričestili učenici osnovnih i srednjih škola. Za neke od njih ovo su bili prvi post i pričešće, dok ima i onih koji nekoliko godina poštuju pravoslavne običaje.

Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin tokom besjede pozvao je najmlađe da dolaze u crkvu kada god mogu. Podsjetio je i na riječi Hista “pustite djecu neka dolaze k’ meni i ne branite im, jer je takvih Carstvo Nebesko“.

„Kao što smo i najavili prvu subotu Božičnog posta, posvetili smo osnovcima i srednjoškolcima. Služili smo Liturgiju posebno za njih i pričestili ih. I kao što smo očekivali, puna je crkva djece. Zaista puno nam je srce kada možemo da dočekamo veliki broj djece u crkvi, da poste prije svega i ono što je najvažnije da se pričeste, da se sjedine sa samim sobom i Gospodom Bogom. Raduje se, kao što kažu, i nebo, a evo i mi ovdje na zemlji kada možemo da pristupimo Svetoj Tajni pričešća u velikom broju, posebno naši najmlađi“, izjavio je Hrvaćanin. Nakon  pričešća najmlađi vjernici, uz posluženje i razgovor, nastavili su druženje u parohijskoj sali.

Izvor: kozarski