Više od 72 miliona Nacrt je budžeta za narednu godinu koji su usvojili odbornici lokalnog parlamenta u Prijedoru. Nacrt je za 10 miliona maraka manji od rebalansa ovogodišnjeg budžeta, a projektovan je na osnovu prihoda koje je grad realizovao bez kredita.

“Sva namjenska sredstva koja smo dobili u 2023. godini po kreditnim sredstvima i po sredstvima Vlade i iz kabineta predsjednika nisu uključena u nacr 2024 jer se očekuje realizacija na teret 2023”, kaže Maja Kunić, načelnik Odjeljenja za finansije Grada Prijedora.

Iz budžeta za narednu godinu biće obezbijeđeni besplatni udžbenici osnovcima od petog do devetog razreda za šta je predviđeno 610 000KM. Više novca  biće za sportske klubove, Udruženja u oblasti amaterizma, i studentske stipendije. Po prvi put u budžetu se nalazi i stavka za sufinansiranje projekata etažnih vlasnika.

“Naravno, što se tiče svih ovih davanja ja ću reći da su ona maksimalna u ovom momentu. To ne znači da u nekom drugom momentu možemo uvrstiti neku drugu stavku do samog prijedloga. Ovo je neki prijedlog gdje smo iz razgovora sa svim udruženjima, roditeljima opredijelili se da idemo u tom pravcu”, kaže Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Dio opozicije nije glasao za Nacrt budžeta.

Na dnevnom redu Skupštine grada Prijedora našla su se i razrješenja i imenovanja načelnika.

Na Skupštini grada Prijedora, za načelnika Odjeljenja boračko-invalidske zaštite imenovan je Ranko Kolar, dok je na  mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove došao Aleksandar Šobot, nakon što je ostavku podnio i razrješen je dužnosti Dragoslav Kabića, koji odlazi na mjesto direktora prijedorskog ”Vodovoda”.

Izvor: ATV